کاهش وزن و افزایش وزن چگونه؟ !
- تاریخ انتشار : شنبه 29 خرداد 1395
- دسته بندی :
پس از جراحی در طی ۲ سال اول به دنبال رعایت رژیم غذایی فوق و تمرینات ورزشی توصیه شده فرد ۵۰٪ تا ۶۰٪ اضافه وزن خود را از دست میدهد و میتواند مادامالعمر وزن ایدهآل خود را حفظ کرده و ثابت نگه دارد.
پس به یاد داشته باشید که از مصرف غذاها و نوشیدنیهای شیرین، پرچرب و پرکالری بپرهیزید .
تحرک داشته باشید و خوب ورزش کنید تا کاهش وزن شما همراه با فرآیند زیبایی اتفاق بیفتد. مصرف اسنکها( هله هولهها ) و بستنی را کنار بگذارید و از شکمچرانی( تمام روز غذا خوردن ) خودداری کنید. تا میتوانید به مصرف مواد غذایی سالم و طبیعی روی آورید تا همزمان با فرآیند لاغری، پوستی شاداب و جوان داشته باشید. ورزش به شما کمک میکند تا پس از لاغری دچار افتادگی کمتری در پوست نواحی شکم، پهلوها، بازوها و رانها باشید .
نتایج
كاهش وزن از ساير موارد سريعتر ايجاد مي شود. عوارض مهمی چون ریفلاکس معده به مری زخمهای استازوریدی دیابت نوع دوم هایپرلیبیدمی و پرفشاری خون به میزان 65 تا90 درصد بهبودی می یابد. در طي مدت 12 تا 18 ماه پیگیری، متوسط كاهش وزن بيماران شامل 65 تا 80% از اضافه وزن آنها است. 10 تا 15 % بيماران بمرور زمان دچار شكست در كاهش وزن مي شوند كه بدليل مصرف زياد چربي و تنقلات است. اين دسته از بيماران را بايد به روش BPD و یا بای پس با بازوی گوارشی بلندتر درمان نمود. درتجربیات شخصی اینجانب طی 3-4 سال گذشته مواردی بوده اند که حتی به وزن ایده ال هم رسیده ا ند بدون انکه عوارض مهمی را تحمل کنند . مراجعات مكرر لازم نيست و تنها بيماران هر 6 تا 8 ماه براي چكاپ، آزمايش و سونوگرافي شكمي اقدام مي نمايند . عمل، ترجیحا به روش لاپاراسكوپی انجام مي شود و چون باقيمانده معده در شكم نگه داشته میشود لذا عمل جراحی قابل برگشت است. مدت بستري كوتاهتر و پاسخ بدن در بهبودي، سريعتر از روش باز است و مشكلات و عوارض روش باز مانند عفونت زخم، فتق شكاف، چسبندگي و غيره را ندارد . بيماران بايد قبل از سير شدن دست از خوردن غذا بكشند تا دچار درد و ريگورژيتاسيون غذا نشوند . از مصرف گوشتهاي ريش ريش و سفت خودداري كنند تا مشكلي در عبور غذا از دهانه و استوماي آناستوموز پيدا نكنند .همراه با غذا هرگز مايعات ننوشند تا از گشادي پاوچ جلوگيري گردد . مصرف غذا با حجم کم ترجیحا با قاشق چایخوری و به آرامي و تأني انجام گيرد و غذا در دهان بخوبي جويده شود. از مصرف غذاهاي پر چرب بدليل افزايش وزن و نيز مواد پر شيريني به لحاظ ايجاد سندرم دامپينگ پرهيز كنند .
در روز هاي اول پس از عمل كه مسير جديد آناتومي و آناستوموزها با گاستروگرافين ميل بررسي ميشود، رژيم غذايي بيماران شامل مايعات صاف شده، آبميوه رقيق و بدون قند، و در هفته دوم نوشيدني هاي پروتئيني، شير بدون چربي و سوپ ميكس شده، ميوه هاي نرم و چرخ كرده مي باشد. بيماران بايستي حداقل تا دو ماه پس از عمل از مصرف بي رويه هر نوع غذايي پرهيز جدي نمايند تاعمل تطابق گوارشي انجام شود. در طي اين مدت بيمار با روش جديد تغذيه كاملاً آشنا مي شود و مدل مناسب تغذيه خود را بدست مي آورد. مصرف روزانه ويتامين، اسيد فوليك، آهن و كلسيم و ويتامين B12 از بروز برخي عوارض ديررس جلوگيري مي كند