چند اصول تغذیه ای صحیح برای کاهش ریفلاکس ،ترش کردن، استفراغ و معده درد برای بیماران جراحی چاقی
- تاریخ انتشار : شنبه 30 شهریور 1398
- دسته بندی : راهنمای تغذيه
ترش کردن و ریفلاکس بعداز عمل جراحی در بازه های متفاوت دلایل متفاوتی دارد. در هفته های اول پس از جراحی به دلیل وجود التهاب در معده و حساس بودن این بافت به مواد غذایی وارد شده به آن به خصوص مواد غذایی جامد می باشد. این امر در صورت شروع زودهنگام غذاهای با قوام نیمه جامد و جامد مثل حلیم یا گوشت تکه ای و... اتفاق می افتد و حتی یک بار ناخنک زدن یا چشیدن این غذاها نیز می تواند باعث ترش کردن شود.
یکی از دلایل دیگر اصلی ریفلاکس دراز کشیدن یا لم دادن بعداز غذاست.بنابراین توصیه می شود تا یک ساعت بعداز غذا دراز نکشید یا لم ندهید.
یکی از دلایل دیگر ریفلاکس مصرف بیش از حد چای و قهوه، شکلات به خصوص شکلات تلخ، نسکافه، سیگار کشیدن و… می باشد.
حدود یک ماه بعد از عمل که خوردن غذاهای با قوام جامد شروع می شود، به هیچ وجه نیم ساعت قبل یا بعد از غذا آب و مایعات مصرف نکنید.
خوب نجویدن غذا (هر لقمه کمتر از 10 بار) و قورت دادن آن با تکه های بزرگ می تواند باعث ترش کردن و دل درد شود.
حرف زدن موقع غذا خوردن و جویدن آدامس نیز به دلیل وارد شدن هوا به معده می تواند این حالت را تشدید کند.
استفاده از آب میوه ها و میوه های اسیدی مثل آب پرتقال در بعضی از افراد می تواند باعث ایجاد ریفلاکس تا چند روز شود.