چاقی اطفال - دكتر محمد عیدی
  •  تلفن تماس: 09389429784 / 03155584207
چاقی اطفال - دكتر محمد عیدی
نوبت دهی دکتر عیدی0938-942-9784

چاقی اطفال


کودک زیبا هدیه الهی است، پس چه بهتر که از این نعمت الهی به بهترین نحو محافظت کنیم . ذائقه کودکان در سنین زیر 4 سالگی شکل میگیرد و بهتر است که او را با غذاهای طبیعی سازگار کنیم. پدر و مادرهای شاغل و بعضا خانه دارهای کم توجه، شاید نتوانند برای تغذیه کودکان وقت کافی صرف کنند و این باعث گرایش کودک به غذاهای آماده و پرانرژی شود، پس قبل از هرچیز زنگ خطر را برای والدین بصدا در می آوریم و هشدار میدهیم.

چه عواملی باعث چاقی کودکان میشود؟


ژنتیک و ارث: اگر پدر و مادر چاق باشند در 60 الی 70% موارد کودکان چاق خواهند داشت لذا بهتر است به  این مهم در زمان انتخاب همسر توجه بیشتری داشته باشیم.
بیماریهای متابولیک: کم کاری تیروئید، کم کاری کبد و پرکاری غده فوق کلیه باعث چاقی میشوند. لذا بایستی کودکان چاق توسط متخصص غدد ویزیت و در صورت ابتلا به هر کدام از اختلالات متابولیک سریعا درمان شوند.
 عدم تحرک: افراد چاق 3.5 ساعت در شبانه روز بیشتر از افراد طبیعی مینشینند و روزانه 3500 کالری کمتر مصرف میکنند لذا روزبه روز چاق تر میشوند. وجود بازیهای رایانه ای و نیز آپارتمان نشینی باعث بوجود آمدن چاقی در کودکان شده به طوری که در حال حاضر 34% کودکان چاق میباشند.
مشکلات روحی و روانی: اضطراب باعث پرخوری عصبی شده و چاقی را بدنبال خواهد داشت.
تغذیه نادرست: مصرف مواد قندی و غذاهای آماده و تنقلات، چاقی را به ارمغان خواهد آورد.

از سن قبل از مهد کودک میتوان کودکان را با رژیم غذائی مناسب درمان کرد و از چاقی جلوگیری کرد ولی اگر موفق نشدیم چاقی را با رژیم درمان درمان کنیم می توانیم بعد از 12 سالگی  وی را با روشهای جراحی در مان کنیم 



به فرزندان کمک کنیم تا از این عادات بد دست بردارند، چون همه

این عوامل منجر به اضافه وزن خواهند شد:

• خوردن بی‌حساب بین وعده‌ها. مصرف چیزهایی مثل چیپس و شیرینی را محدود کنید ، و آنها را با میوه های تازه و سبزیجات و پودینگ‌های کم چربی، ماست و پنیر جاگزین نمایید. مطمئن شوید که فرزندتان تمام مدت در حال جویدن نباشد، حتی با مواد سالم.

• خوردن در حال تماشای تلویزیون. کودکی که حواسش جای دیگری است ممکن است اصلا متوجه سیری خود نباشد. به کودکتان کمک کنید به سیگنال های بدن خود توجه کند که به او خواهند گفت چه وقت به قدر کافی خورده است.

• مصرف مقادیر بسیار زیاد سودا یا آبمیوه. چنانچه می‌خواهید ازسودا و نوشیدنی های شیرین دیگر استفاده کنید، مصرفشان را تنها برای مناسبت های خاص نگه دارید . آب میوه مثل مصرف میوه نیست، اما مصرف آبمیوه زیاد می‌تواند معده کودک را پر کند و زمانی که باید برای غذا خوردن احساس گرسنگی کند، نتواند از مواد غذایی مورد نیاز خود استفاده کند.

• پرخوری بی رویه. بیشتر غذاهایی که به صورت بی رویه خورده می‌شوند، ارزش غذایی ندارند. اگر فرزند شما باید در زمانی که احتیاج به میان وعده دارد از خانه خارج شود، غذایی سالم برایش تهیه کنید.

• صرف زمان طولانی پای تلویزیون یا کامپیوتر. بچه‌ها می‌توانند ساعت ها بیحرکت در یک جا بنشینند. به علاوه، تیلبغات تلویزیونی خود مشوق مصرف مواد «کم ارزش» و با کالری فراوان است. جهت تشویق کودکان به فعالیت جسمی، تلویزیون را از اتاق خواب کودکان دور نگه دارید.

به جای غر زدن و مسخره کردن وزن کودکتان که او را بی میل خواهد کرد، به او فرصت بدهید تا غذاهای سالم و فعالیت را انتخاب کند، و وقتی این کار را کرد تشویقش نمایید. و فراموش نکنید که خودتان الگوی خوبی برای درست خوردن باشید. معمولا بچه ها چیزی  را که ببینند یا می گیرند !

همینطور نباید بچه هایتان را مرتب در خانه وزن کنید، این ممکن است در آنها تشویش ایجاد کند. 

  توصیه می‌شود که کودکان در روز حداقل 60 دقیقه فعالیت داشته باشند که بهتر است در کنار والدین انجام شود. به جای فرو رفتن در کاناپه بعد از شام، خانواده خود را به دوچرخه سواری دسته جمعی تشویق کنید. رقص یا اسکیت داخل خانه را امتحان کنید. و به دنبال راههایی باشید که سراسر روز  شما را فعال تر نگه می‌دارند – مثلا پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری به جای راندن اتومبیل، یا استفاده از پله‌ها به جای آسانسور. برای فعال تر کردن ساعت بازی در بیشتر کودکان لازم است  کودک مدت زمان بیشتری را خارج از خانه بگذراند.

به امید روزی که کودکان سالم و زیبا داشته باشیم.

 یادمان باشد چاقی بیماریست نه زیبائی!!!